GRATIS VERZENDING IN BELGIË VANAF 175€

ABOUT


franca, het slow-design juwelenlabel van interieurarchitect / ontwerpster Franca Faggio Del Giglio, legt de nadruk op porselein & edelmetalen, eenvoud en een uitgesproken vormgeving in de meest krachtige, grafische en geometrische vormen.

Het juwelenlabel is gespecialiseerd in de ontwikkeling en vervaardiging van modulaire juweelconcepten


Slow design is our passion

Slow Design, of het tegenovergestelde van ‘snel gemaakt, snel versleten’.
"Een waarde waar ik binnen mijn label veel belang aan hecht en zich vertaalt op heel wat verschillende manieren." 

"Mijn werkproces, manier van aanpak, en materiaalkeuzes spelen hier een overheersende rol, waarin duurzaamheid een steeds terugkerende waarde is."
Juwelen uit verfijnd porselein, terracotta, zilver en verguld zilver worden stuk voor stuk handmatig geproduceerd in eigen atelier.

franca is een label waar passie voor artisanaal vakmanschap, een hart voor duurzame materialen en liefde voor design samenvloeien.

  1.  

 

BIO 

Na een diploma Interieurvormgeving aan de Kath. Hogeschool Mechelen was Franca gedurende 15 jaar full-time actief als interieurarchitect in enkele gerenommeerde Belgische architectenbureau's.  

Iets wat even terug startte uit pure passie voor ambacht en een drang voor het ontwikkelen van nieuwe ideeën, groeide uit tot een volwaardig slow-design juwelenlabel. Met duurzaamheid als belangrijkste waarde en een knipoog naar design stampte Franca Faggio Del Giglio haar gelijknamig juwelenmerk eigenhandig uit de grond.