ABOUT


franca, het slow-design juwelenlabel van interieurarchitect / ontwerpster Franca Faggio Del Giglio, legt de nadruk op porselein & edelmetalen, eenvoud en een uitgesproken vormgeving. 


Slow design is our passion

Slow Design, of het tegenovergestelde van ‘snel gemaakt, snel versleten’.
Een waarde waar ik binnen mijn label veel belang aan hecht en zich vertaalt op heel wat verschillende manieren.

Mijn werkproces, manier van aanpak, en materiaalkeuzes spelen hier een overheersende rol, waarin duurzaamheid een steeds terugkerende waarde is.
Juwelen uit verfijnd porselein, zilver en verguld zilver worden stuk voor stuk handmatig geproduceerd in eigen atelier.

somethingsINSIDE is een label waar passie voor artisanaal vakmanschap, een hart voor duurzame materialen en liefde voor design samenvloeien.

 

BIO

" Na een diploma Interieurvormgeving aan de Kath. Hogeschool Mechelen was ik gedurende 15 jaar full-time actief als interieurarchitect in enkele gerenommeerde Belgische architectenbureau's. 

Enkele jaren geleden starte ik het label op uit pure passie.. passie voor de ambacht, het ontwerpen, het ontwikkelen en uitwerken van nieuwe ideeën.
Iets wat toen begon als bijberoep groeide uit tot wat het label ondertussen geworden is : een volwaardig slow-design juwelenlabel.

Vandaag de dag combineer ik mijn werk voor somethingsINSIDE en opdrachten in de architectuurwereld als 2 volwaardige naast elkaar door.

Een boeiende en soms ook een heel pittige combinatie!  But i love it! "